VÅRA AMBASSADÖRER

Ambassadör Anna Bergholtz

Anna Bergholtz

Som 24-åring förlorade jag synen pga min grundsjukdom barnreumatism. Numera - 12 år senare ser jag ingenting, men tack vare forskning fick jag behålla min syn genom viktiga år i skolan, tonåren och under de första åren när jag flyttade hemifrån och bl a bodde utomlands. Idag arbetar jag som journalist, föreläsare och författare. Men även om livet funkar som blind, hade små synrester tveklöst kunnat förenkla mycket i min vardag. Och nyligen tändes hoppet, eftersom  forskningen nått nya vägar. Kanske kan en inom snar framtid operera så att jag kommer se skillnad på ljus och mörker. Då skulle gatlyktorna kunna leda väg på kvällen och solljuset väcka mig på morgonen. Att ögonforskningen hela tiden går framåt är oerhört viktigt. Och talande för det är att få barn, som i dagsläget får min ögonsjukdom, sällan blir blinda. En del får inte ens synskador. 

 Anna Bergholtz

”Blind journalist som öppnar ögon”

--------------------------------------------------------------------------------------------------


Ambassadör Sven-Bertil Taube

Ögonfonden är stolta över att Sven-Bertil Taube nu är ambassadör för Ögonfonden! Han har den bland äldre så vanliga ögonsjukdomen åldersförändringar i gula fläcken. 

Sven-Bertil Taube

--------------------------------------------------------------------------------------------------


Ambassadör Angelica Alm

Angelica Alm, sångerska, musiker och låtskrivare med rötter i Skåne och känd från bl. a. ”Så ska det låta” är Ögonfondens ambassadör. Ämnet ligger henne varmt om hjärtat då hon har fått erfara på nära håll hur nedsatt syn påverkar livskvaliteten.