Maximilians Barn Glaucom Fond.

14200 SEK

Den 19 November 2007 föddes våran lille Maximilian med Gråstarr. Han opererades första gången endast tre veckor gammal på Astrid Lindgrens sjukhus. Då opererades hans egna linser bort och han fick sina första kontaktlinser. Barn som opereras så tidigt kan utveckla Glaucom. En ögonsjukdom man bär på resten av livet. Maximilian är en av dem. Glaucom innebär att ögat inte kan vätska ur och trycket i ögat blir högt och kan skada synnerven. Glaucom är vanligaste orsaken att man blir blind. Maximilian har sövts ett flertal gånger sedan dess och genomgått ett flertal operationer på såväl Astrid Lindgrens sjukhus som S:t Eriks ögonsjukhus.

Barn är livets stora gåva. Inget barn ska behöva lida och drabbas av sjukdom. När ett barn drabbas av sjukdom påverkas omgivningen både känslomässigt och socialt. Alla i den sjukes närhet får en ny verklighet att hantera. En verklighet man inte varit förberedd på. Vi är glada att vi fått utbildning från SPSM i Stockholm då detta var en helt ny värld.

I dag är Maximilian blind på sitt vänstra öga och har ledsyn med fläckvis synbortfall på högra ögat. Hans diagnos är inte stabil, han är beroende av att ögonsköterskan kollar trycket och han har ett livslångt kontrakt med ögonmediciner som håller trycket i ögat nere för att inte synnerven ska ta skada.

Bli barnsupporter och hjälp Maximilian genom att:

Sprida budskapet om glädjen av att ge till att finansiera synfrämjande forskning och utbildning inom barnglaucom.
Länka till Maximilians Barnglaucomfond. Skapa ett event. Skolprojekt. Sprida information genom att dela detta i dina nätverk, här på sidan finns det knappar längst ner.
Blogga.
Sprida filmer från youtube: https://www.youtube.com/watch?v=PmAru92yvZg

Ingen kan göra allt men alla kan göra något! Det vi i dag gör för ögonforskningen kan-i framtiden-ge oss, våra barn och våra barnbarn bättre syn. Tack för hjälpen! Maximilian 10 år.