Ögats Dag


Ögats dag 2018 hölls den 10 oktober på Stockholm Waterfront. Ögonfondens ordförande professor Stefan Seregard inledde och hälsade alla välkomna. Därefter lämnade han ordet till fondens vetenskapliga sekreterare professor Madeleine Zetterberg som delade ut 2018 års anslag ur Ögonfonden.

Fyra av årets 42 stipendiater höll föredrag om sin forskning. Dessa kan du lyssna på denna sida.

 

        

Filmer från föreläsningarna

– Att äldre ser sämre vet jag ju, men hur det är för små barn som ser dåligt har jag inte vetat något om tidigare. Det är fantastiskt att få höra om den forskning som görs på barn, säger Agneta Dafgård från Stockholm, som är på Ögats dag för första gången. 
Hon tycker att dagen är proffsigt genomförd och ser fram emot det kommande föredraget om makuladegeneration som hon själv drabbades av för cirka ett år sedan. 

– Agneta Dafgård

Bengt Atterström från Stockholm tycker att föredragen under Ögats dag hålls på en bra nivå för en publik bestående av lekmän. Det som intresserar honom mest är det som handlar om åldersförändringar i gula fläcken.
– Jag har alltid slarvat med solglasögon. Att det är viktigt att skydda ögonen från solen skulle man behövt veta lite tidigare, men ju mer jag får veta nu desto bättre är det, säger han.

– Bengt Atterström

Tidigare evenemang

Ögats dag 12 okt 2017

Ögats dag 2015

Ögats dag 2014

Ögats dag 2013